Home » De Vroege Vogel » Crowdfunding

CROWDFUNDING

Help ons 'De Vroege Vogel' te realiseren!

Over het project

 

Wat is dat nu weer voor iets, een Vroege Vogel?

De Vroege Vogel is een concept voor een jeugdserie als masterproef aan het RITCS | School of Arts met het oog op het behalen van het diploma 'Master in de Audiovisuele Kunsten - Televisie'.

Samen met een jong en enthousiast team van toekomstige televisiemakers, ontwikkelden we een concept voor een televisiereeks voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De serie draait rond Lin, een zeventienjarige jongedame met één droom: journaliste worden. Het liefst dan nog bij de meest succesvolle krant van het land, De Vroege Vogel. Bij het nastreven van die droom komt ze echter al snel in de problemen.

Logline: Als Lin eindelijk in de buurt van haar droomjob komt en als jobstudent aan de slag mag bij de meest succesvolle krant van het land, ontdekt ze een groot geheim bij de directie. Als het geheim dreigt uit te komen, belandt Lin al snel in een spel van intrige en sabotage, met haar carrière als inzet.

De bedoeling is om tijdens het academiejaar 2020-2021 de pilootaflevering van de reeks te draaien en te tonen aan een testpubliek. Maar hiervoor hebben we uw hulp nodig!

Wie verzint zoiets?

Dit project is mijn masterproef. Ik ben Noele De Bruyn, 21 jaar en student televisie aan het RITCS. Samen met Cas Peeters, huisgenoot en masterstudent schrijven, ben ik al twee jaar bezig met het bedenken, schrijven, verbeteren en herschrijven van het pitchdossier en de scenario's.

Jeugdfictie heeft me altijd gefascineerd. De fantasie van dit boeiend en divers kijkpubliek is eindeloos en dromen van onmogelijke dingen kan, mag en wordt zelfs aangemoedigd. 
Men heeft mij altijd gezegd: “Je moet zoeken naar je passie, iets waarvoor je ‘s morgens uit je bed wil komen.” Een mooie boodschap die ik graag wil meegeven aan het jonge kijkpubliek. De bedoeling is om een waar mysterie te creëren dat de kijkers vastgrijpt, meesleurt  en in de ban houdt voor 16 afleveringen. Met de passie voor journalistiek waarmee Lin haar zenuwslopende zoektocht aanvangt, hoop ik het jonge publiek te inspireren om, net als zij, hun passie te ontdekken en hun dromen na te jagen.

Waar gaat mijn gulle gift naartoe?

Televisie maken kost geld. En best wel wat! 
De crew werkt al gratis en voor niets, dat is al een pak van ons hart... Welke kosten hebben we dan nog zoal?

Wel, de redactie van De Vroege Vogel is er niet zomaar een. De postbode rijdt er rond op rolschaatsen, een bataljon fotografen neemt op Napoleonesque wijze foto’s van een interview en een gigantische klok tikt richting de nakende deadlines. De 'Dikke Van Dale' wijst al schreeuwend redacteurs op spelfouten en een leger aan computers, typemachines en andere tekstverwerkers spuwen artikels bij de vleet.

Een krantenredactie als deze, vinden we niet zomaar in België. Het decor zal dus worden gebouwd in Studio Vanderstokken, een jonge opnamestudio die tevens onze hoofdleverancier voor technisch materiaal zal zijn. Verder zijn er nog enkele kleine kostenposten, zoals maaltijden voor de cast en crew, onkosten voor vervoer...

Waarom zou ik dat doen?

Eerst en vooral, u helpt er een gepassioneerde student mee afstuderen en zijn eerste professionele stappen in het audiovisuele landschap zetten. 

Een donatie betekent ook een eervolle vermelding op deze website  en op de officiële instagrampagina van De Vroege Vogel. Daarbovenop krijgt u vanaf een bijdrage van 18 euro, eens het project voltooid is, de aflevering en extra content exclusief in preview te zien. Eens evenementen weer toegelaten zijn, mag u ook een uitnodiging voor een screening in de bus verwachten.

Kan ik ook op een andere manier bijdragen?

Jazeker, dat kan u!

- Bent u iemand die graag in de keuken staat en hebt u er altijd al van gedroomd een hongerige filmcrew te voeden? 

- Hebt u nog wat kantoorspullen, van bureau's en kasten tot pennen en nietjesmachines, op overschot liggen en wilt u hen graag een glansrol in een tv-productie bezorgen?

Laat het ons weten!

 

Meer info

Volg het instagram-account van De Vroege Vogel!

Voor meer info over het project, kan u altijd contact met me opnemen!

Noele De Bruyn

Audiovisual freelancer

Photo, Video | Toesooftomat

BTW BE 0738.506.629

0032 493 54 23 18
info@toesooftomat.com
www.toesooftomat.com
Arthur Meulemanslaan 8, 3200 AARSCHOT
facebook
instagram
Steun 'De Vroege Vogel'

Een ander bedrag storten?

Stort u liever een zelfgekozen bedrag? Neem dan zeker contact op met info@toesooftomat.com of stort rechtstreeks op BE22 7370 5129 4047 met vermelding 'Crowdfunding De Vroege Vogel' en, indien gewenst, uw naam.

Reactie plaatsen

Reacties

Willem
8 maanden geleden

Ondanks dat ik wel echt graag tomaten op mijn dürüm heb, wens ik jullie veel succes met jullie project!

Kris en Peggy
een jaar geleden

Veel succes! Wij kijken al uit naar de pilootaflevering. Toj toj toj!!!!

Herbots
een jaar geleden

Wij wensen jullie heel veel succes en vooral veel plezier bij het realiseren van jullie project en zullen jullie met veel interesse volgen. Benieuwd naar de evolutie en natuurlijk ook naar het eindresultaat. Lieve groet van De Verlindekes x

Partners

 

Platina Sponsors

-De Bruyn nv -

Gouden sponsors

- Rina Van Gossum & Paul Serneels -

- SHARE BV -

Zilveren sponsors

- Milbran bv: Hanne, Lynn, llse en Wim - Quadro Inlijstatelier - Architect MaMMareLLa - Peggy en Kris

Sponsors

- Warremma -  Caroline Podgurski - De Bruyn, Dresselaers - Jaak Herbots en Francine Maetens -

- Luc Van Huffelen - Doug en Stijn - Serneels, Lankers - Daniel Serneels - Corrie Van Gossum - Hannes Van Hemelrijck

Funders

- Hegeleen - Kevin Biermans - Micke en Geert - Brent Dillen - Mirthe - Nik Van Loock - Jitske Van den Broeck -

-Tom Van der Beken - Maria-Laura - Dorien Serneels - Anoniem - Marij en Franky - Klaas Dewals - Karin Van Camp -

- Eef - Hannelore - Hilde - Yves Serneels - Familie De Roy / Van der Borght - Lien en Hendrik - Sixtring Studio - Leon Bauweraerts -

- Ellen Vander Heyden - Robin Van Kerckhoven - Willem Mevis - Peys -